V mesecu novembru je bil v ospredju skupni vrtčevski projekt »S hrano širimo obzorje«. V projektu so sodelovale vse skupine vrtca. Vsak teden pa se je ena skupine predstavila z enim področjem v prehranski piramidi.

Projekt S hrano širimo obzorje smo začeli izvajati v mesecu oktobru in ga nadaljevali v mesecu novembru. Teden po jesenskih počitnicah je bil namenjen spoznavanju, okušanju in ozaveščanju o mleku in mlečnih izdelkih. Pripravili smo si mlečni šejk, izdelali kravo iz odpadne embalaže, se pogovarjali in iztrigli mlečne izdelke iz revij.

Teden smo nadaljevali s spoznavanjem, okušanjem in opazovanjem mesa in mesnih izdelkov. Tipali smo svežo ribo, jo pečeno okušali in na koncu še narisali. Cel teden so bili v ospredju za zajtrk mesni namazi in izdelki. Mesne izdelke smo poiskali tudi v revijah in jih nalepili na prehransko piramido.

Zadnji teden projekta S hrano širimo obzorje pa smo zaključili s spoznavanjem ogljikovih hidratov in slaščic. Iz koruze smo si izdelali ropotulje, v petek pa smo spekli slano-sladke palčke, ki smo jih delili še z ostalimi otroki vrtca, kateri so pripravili čokoladne makarone s sladoledom, nekateri so spekli kruh, eni krompirjeve polpete, spet drugi pa čokoladne piškote iz cornflakesa. Vse izdelke smo razstavili v večnamenskem prostoru, kjer so si lahko starši ogledali foto utrinke projekta.

V tem času je potekala tudi priprava na božično-novoletni bazar, kjer smo projekt »S hrano širimo obzorje« zaključili s kulinaričnim bazarjem. Vzgojiteljice so se predstavile s predstavo Čudežni korenček, otroci pa so dodali glasbeni vložek s plesom.

V mesecu novembru smo praznovali tudi rojstni dan Brine, ki je bila stara 2 leti. Zapeli smo ji pesmice, zaplesali ob spremljavi harmonike ter rajali ob veseli glasbi.

Obiskala pa nas je tudi zdravstvena sestra in nam predstavila zdravniška orodja in pripomočke. Ob njih smo se pogovorili in uporabili v igri.

Pripravili smo tudi razstavo v Qlandiji, kjer smo naslikali smreke v zimski idili.

Ker je v tednu otroka odpadla delavnica z Matejo Gorjup, nas je obiskala v mesecu novembru. Predstavila nam je stara glasbila, povedala in zapela glasbeno pravljico, otroci pa so se na koncu lahko preizkusili v igranju na instrumente.

Kulinarični november je s tedenskimi dejavnostmi zelo hitro minil. Sedaj pa smo že praznično vkorakali v december, kjer že nestrpno pričakujemo dobre može.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest