Mesec oktober smo začeli s tednom otroka. V ponedeljek smo imeli popoldansko druženje s starši. Imeli smo orientacijski pohod in piknik na vrtčevskem igrišču. Torek je bil za otroke še posebej zanimiv, saj so se prvič srečali z dejavnostjo Kolesarčki, kjer so vozili avte na pedale in upoštevali prometne znake. Sredino dopoldne so nam, z obiskom, polepšali babice in dedki. Z njimi smo spekli jabolčni štrudelj ter izdelali buče za okrasitev igralnice. V četrtek smo odšli v knjižnico, kjer smo poslušali zgodbice, ki nam jih je prebrala Marta. Za konec tedna pa sta nas obiskala frizerka Katja in frizer Staš. Otroci so najprej sfrizirali Staša, nato pa so tudi sami dobili novo pričesko.

V nadaljevanju meseca smo se pogovarjali o jesenskih plodovih. Otroci so jih prinesli v vrtec, kjer smo si jih ogledali in se o njih pogovarjali. Naredili so trganko, risali po opazovanju ter se naučili novi deklamaciji, Gobica in Rdeče jabolko.

Imeli smo evakuacijsko vajo, se veliko gibali na terasi, v večnamenskem prostoru ter hodili na sprehode.

Začeli smo s projektom Zdravje v vrtcu. Spoznali smo različno zelenjavo in sadje. Delali skulpturo iz zelenjave, poskusili korenčkov napitek ter si pripravili sadno solato. Naučili smo se tudi bans o Lubenici.

Obiskala nas je tudi zobna tehnica Bernarda Sever, ki je otrokom prikazala pravilni način umivanja zob.

Otroci so imeli zanimiv mesec.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest