Otroške igre niso samo igre, ampak jih je potrebno smatrati kot otrokove najresnejše dejavnosti.

(Michel de Montaigne)

 

Tudi letos se je mesec oktober začel z dejavnostmi v Tednu otroka. Ponedeljek je bil namenjen skupnemu preživljanju staršev in otrok v vrtcu. Najprej smo z orientacijskem pohodom urili svoje možgančke, nato pa se poveselili še na pikniku na travniku vrtca. V torek smo sodelovali v izobraževalnem prometnem programu »Kolesarčki«, kjer smo se vozili z avtomobili, spoznavali prometne znake  in pravila. V sredo je bilo vzdušje v vrtcu prav posebno, saj so nas obiskale babice in dedki in nam z svojimi ustvarjalnimi žilicami pomagali okrasiti igralnico. Načrte za četrtek in petek pa je najprej odnesla bolezen, nato pa še kislo vreme.

V skupini Vetrnice je ponedeljek vedno namenjen igri – zato imamo IGRALNI DAN, imamo pa še eno posebnost in ta je, da ob petkih ne hodimo počivat, ampak za otroke pripravimo umirjene dejavnosti. Tako se potihoma že počasi pripravljamo na prehod v šolo.

Mesečno temo Od zrna do kruha smo tako začeli izvajati drugi teden v oktobru in jo dopolnjevali z različnimi zunanjimi dejavnostmi. Tako smo se udeležili letošnje dobrodelne akcije v okviru Rdečega križa »Drobtinica«, kjer smo tudi mi s svojim prispevkom – piškoti, pripomogli k čim boljši akciji. Obiskali smo Krajevno knjižnico Šentrupert in se udeležili delavnice »Kaj dela knjižničar?«, v igralnici pa nas je obiskala medicinska sestra Bernarda in nas podučila o pravilnem umivanju zob.

Kot vrtec smo se vključili tudi v projekt »Zdravje v vrtcu«, preko katerega spoznavamo prehrano, prehransko piramido, zato tedensko na različne načine spoznavamo vrste hrane in njihovo pomembnost v našem življenju. Z aktivnostmi nadaljujemo tudi v mesecu novembru, ki pa že diši po prazničnem bazarju in zimi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest