Pričeli smo z novim vrtčevskim letom in otroci, ki so stari od 2 do 3 leta in se imenujejo Žogice. V skupino je vključenih 14 otrok, med njimi pa je polovica otrok novincev. Otroci so v mesecu septembru spoznavali svoje prijatelje v skupini, se igrali in raziskovali igrače in didaktične pripomočke ter osvajali dnevno rutino.

Mesec smo začeli z uvodno pesmico Mire Voglar: Žogica. Med igro smo spoznavali različne žoge, se z njimi igrali, barvali s prstnimi barvami svojo žogo, spoznali tehniko barvanja s suhimi barvicami in flomastri.

Velik poudarek v skupini pa je bil tudi pri navajanju na dnevno rutino, obuvanju in sezuvanju copat, spoznavanje garderobe in svojega predalčka.

V mesecu septembru smo praznovali prvi jesenski dan. V vrtcu smo poslikali jesensko drevo, ki smo ga obesili v večnamenski prostor. Otroci pa so iz krep papirja okrasili jesensko drevo. Z otroki smo odšli tudi na pohod do Brinja, kjer smo pri vzgojiteljici Zdenki imeli piknik ter igro z igračami na pesku. Vozili smo se tudi z gokardi in traktorjem na baterije. Pohod smo zapisali tudi v knjižice Malega sončka.

Tudi v igralnici smo si priredili jesenko vzdušje. Na bližnjo njivo smo odšli nabrat koruzo in koruzne štoke, otroci pa so od doma prinesli različne plodove (buče, listje, kostanj, žir, želod…). V vrtcu smo plodove tipali, si naredili čutno pot ter se z jesenskimi plodovi tudi igrali (prenašali, razvrščali…).

Ko je posijalo sonce, smo z otroki veliko hodili v okolici Šentruperta. Otroci so spoznavali okolico, poslušali zvoke iz okolice in se gibali na svežem zraku.

V mesecu septembru je praznovala deklica Pija. Upihnila je 2. svečko. Pripravili smo ji plakat, ji zapeli pesmice, zaplesali in ji čestitali za rojstni dan.

Vsakodnevne dejavnosti so zelo pripomogle, da je mesec september zelo hitro minil. Od usvajanja dnevne rutine, ki jo bomo nadaljevali tudi v naslednjem mesecu, do spoznavanje narave v jesenskem času.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest